Catering Dietetyczny - LightDiet.pl
phone number

Zostaw numer - oddzwonimy!

zamknij

Dieta Antycellulitowa

Dieta antycellulitowa obejmuje chudy nabiał i mięso oraz produkty zbożowe bogate w błonnik pokarmowy, a jednocześnie eliminuje wszelkie tłuste i ostro doprawione posiłki, które sprzyjają gromadzeniu wody w organizmie. Zakłada ona radykalne zmniejszenie spożywania soli, która sprzyja powstawaniu obrzęków. Dobrym zamiennikiem są różnorodne mieszanki ziołowe, które pozytywnie wpływają na smak potraw. W diecie antycellulitowej radzimy pić wodę niegazowaną bądź zieloną herbatę. Woda wypłukuje z organizmu szkodliwe toksyny, zaś zielona herbata przyspiesza przemianę materii. Ponadto dieta antycellulitowa zawiera składniki działające moczopędnie, co skutecznie przeciwdziała powstawaniu pomarańczowej skórki. Co ciekawe, dieta ta to nie tylko doskonały sposób na wygładzone i jędrne ciało,ale także na pozbycie się obrzęków, dzięki wysokiej zawartości potasu w spożywanych posiłkach. Trzeba jednak pamiętać, że na rezultaty diety antycellulitowej trzeba poczekać. Kobiety, które chcą pozbyć się osławionej „pomarańczowej skórki” ze swojego ciała muszą uzbroić się w cierpliwość.

Nasza unikalna oferta, to dieta catering antycellulitowa z dostawą do domu, lub pracy. Otrzymują Państwo gotowe, świeże i zdrowe 5 posiłków dzięki, którym mogą Państwo cieszyć się zdrowiem i atrakcyjną sylwetką!

Przykładowe menu - dieta antycellulitowa

Poniedziałek
Śniadanie Pasztecik serowy z sezamem i pieczywem razowym na rucoli
II śniadanie Plasterki wędliny drobiowej z papryką i ogórkiem na kiełkach rzodkiewki
Obiad Marynowany łosoś z grilla z kaszą jęczmienną i gotowanymi warzywami
Podwieczorek Bukiet jarzyn z kalarepką
Kolacja Sałatka z tuńczykiem i warzywami konserwowymi podana z sałatą lodową, i pieczywem żytnim pełnoziarnistym
Wtorek
Śniadanie Sałatka z gotowanych warzyw i wędzonej piersi z kurczaka z pieczywem razowym
II śniadanie Jogurt naturalny z musem owocowym i wiórkami kokosowymi
Obiad Sola zapiekana z pomidorkami i żółtym serem podana z kaszą jaglaną i surówką z surowej marchwi
Podwieczorek Ciasteczka z otrąb pszennych z rodzynkami
Kolacja Zapiekanka z brązowego ryżu z zielonym groszkiem i brokułami podana z pomidorami na rucoli
Środa
Śniadanie Różyczki z wędzonego łososia z sosem ziołowym i szczypiorkiem podane na sałacie lodowej z pieczywem żytnim pełnoziarnistym
II śniadanie Sałatka z zielonej soczewicy i suszonych moreli z pieczywem razowym
Obiad Potrawka z kurczaka z jabłkami i selerem naciowym podana z dzikim ryżem i surówką z cykorii
Podwieczorek Koktajl bananowy na bazie jogurtu naturalnego
Kolacja Pierożki nadziewane grzybami z surówką z kapusty kwaszonej
Czwartek
Śniadanie Roladki z polędwicy drobiowej z pastą pomidorową podane z cząstkami świeżego ogórka i pieczywem pełnoziarnistym
II śniadanie Kefir naturalny z koperkiem
Obiad Klopsiki rybne w sosie koperkowym z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z czerwonej kapusty z orzechami laskowymi
Podwieczorek Sałatka z kiwi z malinami i płatkami migdałowymi
Kolacja Kasza kus-kus z duszonymi warzywami
Piątek
Śniadanie Kosteczki żółtego sera light z surówką z warzyw konserwowych na sałacie lodowej, bułeczka razowa
II śniadanie Koktajl pomidorowo-brokułowy
Obiad Penne razowe z suszonymi pomidorami i bazylią
Podwieczorek Cząstki grejpfruta i mandarynki z listkami mięty
Kolacja Kotleciki z kapusty z sosem grzybowym oraz gotowanymi buraczkami
Sobota
Śniadanie Owsianka na mleku z suszoną żurawiną
II śniadanie Grahamka z mozzarellą i pomidorem oraz bazylią
Obiad Pierś z indyka pieczona z sosem kaparowym, podana z puree z kalafiora i surówką z kapusty włoskiej z dodatkiem oleju lnianego
Podwieczorek Mieszanka gotowanych warzyw z sosem ziołowym
Kolacja Gotowana pierś z kurczaka z warzywami duszonymi w jogurcie
Niedziela
Śniadanie Roladki z wędliny drobiowej z pastą rzodkiewkową, pomidorem i pełnoziarnistym pieczywem chrupkim
II śniadanie Maślanka naturalna z pestkami słonecznika i natką pietruszki
Obiad Łosoś z sosem twarożkowym z puree ziemniaczanym i mizerią
Podwieczorek Mus jabłkowo-śliwkowy
Kolacja Zapiekanka z makaronu graham z cukinią, bakłażanem i brokułami oraz pomidorem

 

Informujemy, iż aby przygotować wartościowe i urozmaicone posiłki nasi dietetycy i kucharze korzystają z produktów ze wszystkich grup spożywczych. Niektóre z nich mogą zawierać alergeny pokarmowe, takie jak: pszenica, mleko, jaja, ryby i owoce morza, soja, orzechy (w tym orzeszki ziemne), sezam, dwutlenek siarki i siarczyny, seler oraz gorczyca. Aby uzyskać bardziej szczegółowe informacje na temat stosowanych przez nas produktów, prosimy kontaktować się z naszymi dietetykami.

top
© Copyright 2011-2017 by LightDiet.pl
Polityka prywatności Dieta pudełkowa Dieta do domu
projektowanie stron www