Dieta 1000 kalorii

Dieta 1000 kcal przez specjalistów uznawana jest za jedną z najzdrowszych diet, ponieważ jej głównym założeniem jest zmniejszenie dziennej dawki kalorii, jaka powinna zostać dostarczona organizmowi.Zdrowy człowiek potrzebuje około 3000 kalorii aby normalnie funkcjonować. Zmniejszając ilość kalorii o 2/3 spowodujemy, że nasz organizm będzie zużywał zmagazynowany tłuszcz. Jednocześnie należy mu dostarczać wszystkie potrzebne składniki odżywcze. Dzięki zastosowaniu tejże diety uzyskujemy ujemny bilans energetyczny, który umożliwia w połączeniu z aktywnością fizyczną pozwala na szybką redukcję tkanki tłuszczowej. Na dietę 1000 kalorii składa się dziennie 5 posiłków, z których śniadanie nie może mieć więcej niż 200 kalorii, drugie śniadanie – około 150 kalorii, obiad – 350 kcal, podwieczorek – 100 kcal, zaś ostatni posiłek w ciągu dnia może mieć maksymalnie 200 kalorii, ale nie powinno się go  zjeść później niż przed godziną 19.00. Dietetycy zalecają dietę 1000 kalorii każdemu, ponieważ w zasadzie nie ma przeciwwskazań do jej zastosowania. Dostarcza ona dla organizmu wszystkich niezbędnych witamin i mikroelementów. Głównym założeniem diety 1000 kalorii jest radykalne ograniczenie kalorii i regularne spożywanie posiłków.  Atutem tejże diety jest to, że dzięki jej zastosowaniu możliwe jest zrzucenie zbędnych kilogramów w krótkim czasie bez obaw, iż wystąpi efekt jo-jo.

Tak wyglądają nasze posiłki:

Catering dietetyczny - danie 1 Przykładowe danie dietetyczneDieta - sałatkaPrzykładowe danie dietetyczne Skuteczne odchudzanie Posiłek dietetyczny

Nasza unikalna oferta, to dieta catering 1000kcal z dostawą do domu, lub pracy. Otrzymują Państwo gotowe, świeże i zdrowe 5 posiłków dzięki, którym mogą Państw skutecznie schudnąć.

Przykładowe menu - dieta 1000kcal

Poniedziałek
Śniadanie Pasta z sera feta z dodatkiem sera twarogowego z czerwoną papryką i świeżym ogórkiem z bułeczką razową
II śniadanie Mus jogurtowy z owocami
Obiad Duszona pierś z kurczaka w sosie sezamowym z kaszą gryczana i wstążkami cukinii oraz pomidorkami koktajlowymi z cebulką
Podwieczorek sałatka z owoców egzotycznych
Kolacja Tortellini z borowikami z kosteczkami sera podane na sałacie lodowej z cząstkami pomidora i żółtej papryki
Wtorek
Śniadanie Muesli na mleku z orzechami i suszonymi owocami
II śniadanie Różyczki z szynki faszerowane sałatką jarzynową z bułeczką razową
Obiad Potrawka z piersi kurczaka z duszona dynią z pieczonymi ziemniaczkami i gotowaną zieloną fasolką szparagową oraz surówką z cykorii z cząstkami grejpfruta
Podwieczorek Cząstki suszonej gruszki z listkami mięty
Kolacja Plastry pieczonego schabu z sosem chrzanowym i cząstkami ogórka konserwowego oraz pieczywem chrupkim
Środa
Śniadanie Tatar z wędzonego łososia na rucoli z pomidorkami koktajlowymi, świeżym ogórkiem i pieczywem żytnim pełnoziarnistym
II śniadanie Kosteczki wędzonego żółtego sera z winogronami i brzoskwiniami na sałacie lodowej
Obiad Spaghetti razowe z sosem bolońskim drobiowym zapiekane z żółtym serem z surówką z kapusty włoskiej
Podwieczorek Cząstki świeżych warzyw z dipem jogurtowo-szczypiorkowym
Kolacja Mieszanka sałat z kurczakiem w sosie musztardowym z avocado i grejpfrutem
Czwartek
Śniadanie Bułeczka sezamowa z roladkami z żółtego sera z czerwoną papryką i pestkami słonecznika
II śniadanie Jogurt truskawkowo-porzeczkowy z płatkami z otrąb pszennych
Obiad Polędwiczki wieprzowe duszone z warzywami podane z kaszą jęczmienną i surówką z czerwonej kapusty
Podwieczorek Mus morelowo - jabłkowy
Kolacja Panierowane pieczarki na rucoli z różyczkami z szynki drobiowej z pieczywem pełnoziarnistym
Piątek
Śniadanie Łódeczki cykorii faszerowane twarożkiem ziołowym podane z cząstkami pomidora i pieczywem razowym pełnoziarnistym
II śniadanie Serek waniliowy z owocami leśnymi
Obiad Makaron krajanka graham z pesto kalafiorowym z cząstkami pomidora i surówką z kapusty włoskiej,    z dodatkiem surowej marchwi
Podwieczorek Ciasto z płatków owsianych z suszoną wiśnią
Kolacja Ser brie z podany z trzema kolorami papryk i selerem naciowym na sałacie lodowej z pieczywem chrupkim
Sobota
Śniadanie Roladki z szynki drobiowej z pastą miętową i świeżym ogórkiem oraz bułeczka orkiszową
II śniadanie Jogurt naturalny z płatkami cynamonowymi
Obiad Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ananasem podany z brązowym ryżem i surówką z kapusty pekińskiej
Podwieczorek Kisiel żurawinowy z płatkami migdałowymi i rodzynkami
Kolacja Barszczyk ukraiński z łazankami
Niedziela
Śniadanie Różyczki gotowanej szynki na sałacie masłowej z czerwoną papryką i waflem ryżowym
II śniadanie Kefir owocowy z otrębami granulowanymi żurawinowymi
Obiad Udziec z indyka z sosem serowo - szpinakowym, makaronem sojowym i marynowanymi buraczkami
Podwieczorek Mus bananowy z plasterkami cytryny
Kolacja Sałatka z wędzonej piersi z kurczaka z czerwoną fasolą i groszkiem konserwowym z sosem majonezowo - jogurtowym na sałacie rzymskiej

 

Formularz zamówienia

W celu złożenia zamówienia prosimy wypełnić poniższy formularz. Wszelkie wątpliwości, uwagi prosimy umieścić w odpowiednim polu. Nasz konsultant skontaktuje się z Państwem telefonicznie.

 

 

Osoba zamawiająca:
*

Telefon kontaktowy:
*

Adres email:

Adres dostawy:
*

Uwagi do zamówienia:

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celu realizacji zamówień i dalszej obsługi, zgodnie z przepisami Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.

 

 catering 1000 kcal

Promocja

Jedz dłużej, plać mniej...

więcej »

Promocja

Razem znaczy taniej!

więcej »

Poleć znajomemu

Poleć »