Dieta dla Diabetyka

Jednym z najważniejszych sposobów na leczenie cukrzycy jest odpowiednio skomponowana dieta. Gwarantuje ona właściwie osiągnięcie zadowalających wyników prowadzonego leczenia farmakologicznego.     Dieta dla diabetyka eliminuje potrawy tłuste i ciężkostrawne, jednocześnie diametralnie ograniczając zawartość łatwo przyswajalnych przez organizm węglowodanów. Nie mogą znaleźć się w niej posiłki zawierające cukry oraz produkty podnoszące gwałtownie poziom glukozy w organizmie. Dieta wyklucza spożywanie białego pieczywa, ryżu, makaronów oraz oczywiście słodyczy i niektórych suszonych owoców. Dieta dla diabetyka dostarcza organizmowi odpowiednią ilość składników odżywczych aby uniknąć suplementacji witaminowo-mineralnej. Odpowiednie będzie dla diabetyków spożywanie dużych ilości surowych warzyw, pieczywa razowego oraz roślin strączkowych, które zawierają błonnik, pozwalający na utrzymanie stabilnego poziomu cukru we krwi, jak również racjonalne ilości świeżych owoców. Dzięki wykorzystaniu tego rodzaju diety możliwe staje się osiągnięcie optymalnej masy ciała, co znacząco zmniejsza ryzyko wystąpienia powikłań związanych z chorobą. Dieta pozwala regulować poziom cukru we krwi lub też wspomagać leczenie doustnymi środkami przeciwcukrzycowymi czy insuliną przyjmowaną domięśniowo.

Catering dieta dla cukrzyka

Nasza unikalna oferta, to dieta catering dla diabetyka z dostawą do domu, lub pracy. Otrzymują Państwo gotowe, świeże i zdrowe 5 posiłków dzięki, którym mogą Państwo cieszyć się zdrowiem i atrakcyjną sylwetką!. 

 Przykładowe menu - dieta dla diabetyka

Poniedziałek
Śniadanie Pasta serowo-paprykowa z pieczywem razowym i cząstkami świeżego ogórka
II śniadanie Maślanka naturalna z koperkiem, pestkami słonecznika i pestkami dyni
Obiad Duszona wołowina z morelami, dzikim ryżem i surówką z białej kapusty z papryką
Podwieczorek Dietetyczne ciasteczka owsiane
Kolacja Szynka zapiekana z serem żółtym light z pomidorami i pieczywem żytnim
Wtorek
Śniadanie Sałatka z gorgonzolą, szynką wędzoną i orzechami na czerwonej sałacie
II śniadanie Jogurt grecki z truskawkami i orzechami laskowymi
Obiad Kotleciki z indyka z sosem słodko-kwaśnym z kasz jęczmienną i surówką z cykorii, i pomidorów
Podwieczorek Mix gotowanych warzyw z dipem jogurtowo-ziołowym
Kolacja Pieczony kabaczek nadziewany warzywami podany z cząstkami pomidora
Środa
Śniadanie Płatki owsiane na mleku z suszoną śliwką
II śniadanie Roladki z gotowanej szynki z pastą jajeczna z cząstkami pomidora i bułeczką pełnoziarnistą
Obiad Wołowina w sosie balsamicznym z gotowanymi brokułami i kaszą gryczana z surówką z czerwonej kapusty
Podwieczorek Cząstki owoców południowych
Kolacja Sałatka z tuńczyka, czerwonej fasoli i zielonego groszku podana na sałacie lodowej z oliwą z oliwek
Czwartek
Śniadanie Pasta z tuńczyka z warzywami i sosem majonezowym, pieczywo chrupkie żytnie
II śniadanie Plasterki polędwicy drobiowej z cząstkami gruszki i orzechami laskowymi
Obiad Polędwiczki wieprzowe duszone z cukinią, podane z kaszą kus-kus i sałatą lodową z mieszanką oliwek i suszonymi pomidorami
Podwieczorek Mus truskawkowy
Kolacja Szaszłyki z indyka z pieczarkami, pomidorami i bakłażanem na sałacie lodowej z pieczywem chrupkim
Piątek
Śniadanie Jaja faszerowane pastą szczypiorkową i sosem koperkowym z bułeczką kajzerką żytnią
II śniadanie Feta marynowana z oliwkami na sałacie rzymskiej z pomidorkami koktajlowymi
Obiad Łosoś pieczony ze wstążkami warzyw, dzikim ryżem i surówką z selera konserwowego
Podwieczorek Sałatka owocowa z sokiem cytrynowym i miętą
Kolacja Sałatka grecka z czarnymi oliwkami i grzankami razowymi oraz z oliwą z pestek winogron
Sobota
Śniadanie Pasztet drobiowy ze świeżym ogórkiem i pieczywem razowym
II śniadanie Jogurt naturalny z jeżynami i płatkami gorzkiej czekolady
Obiad Pieczona pierś z kurczaka z suszonymi śliwkami, kaszą gryczaną i gotowanymi warzywami
Podwieczorek Ciasto z mąki razowej z gruszkami
Kolacja Zapiekanka z makarony graham ze szpinakiem, zapieczona serem mozzarella
Niedziela
Śniadanie Pomidor faszerowany pastą z sera feta podany na rucoli z macą razową
II śniadanie Serek wiejski z rzodkiewką i koperkiem
Obiad Duszona pierś z indyka z pomidorami i kolendrą podana z ryżem papraboiled, i surówką z marchwi
Podwieczorek Koktajl malinowo-jabłkowy
Kolacja Kurczak z grilla z grejpfrutem podany na sałacie lodowej z sosem paprykowym

 

Formularz zamówienia

W celu złożenia zamówienia prosimy wypełnić poniższy formularz. Wszelkie wątpliwości, uwagi prosimy umieścić w odpowiednim polu. Nasz konsultant skontaktuje się z Państwem telefonicznie.

 

 

Osoba zamawiająca:
*

Telefon kontaktowy:
*

Adres email:

Adres dostawy:
*

Uwagi do zamówienia:

  Wyrażam zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w celu realizacji zamówień i dalszej obsługi, zgodnie z przepisami Ustawy z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych.

 

 catering 1000 kcal

Promocja

Jedz dłużej, plać mniej...

więcej »

Promocja

Razem znaczy taniej!

więcej »

Poleć znajomemu

Poleć »