Catering Dietetyczny - LightDiet.pl
phone number

Zostaw numer - oddzwonimy!

Wysyłając formularz akceptujesz Regulamin i Politykę prywatności

zamknij

Dieta bez glutenu i laktozy

Dostępne warianty: 1000, 1500 kcal

Dieta bez glutenu i laktozy - eliminująca produkty zawierające gluten oraz laktozę przeznaczona jest głównie dla osób które, cierpią na nietolerancję na te składniki. Objawia się ona nieprzyjemnymi dolegliwościami ze m.in. strony przewodu pokarmowego, dlatego nasza dieta o niskiej kaloryczności 1000 kcal, bazująca jedynie na produktach bezlaktozowych i bezglutenowych jest rozwiązaniem, które będzie odpowiednio dostosowane jadłospisem do potrzeb oraz pozwoli na osiągnięcie wymarzonej sylwetki. 

Łączy w sobie dbałość o osoby, chcące wyeliminować z diety obydwa alergeny. Jest ona oparta jest ona na produktach pełnowartościowych, dostarczających między innymi węglowodanów złożonych, pochodzących z kasz i zbóż nie zawierających glutenu, białka z produktów bezlaktozowych oraz wielu witamin oraz mikro- i makroelementów. 

Przykładowe menu - dieta bez glutenu i laktozy 1000 kcal

Poniedziałek
Śniadanie Cynamonowa kasza kukurydziana podana z pieczoną gruszką i suszoną żurawiną
II śniadanie Pieczywo gryczane z masłem z orzechów nerkowca podany z kleksem owocowej konfitury
Obiad Pieczona cukinia faszerowana indykiem, pieczarkami i papryką podana z kukurydzianą polentą
Podwieczorek Grillowane plastry ananasa
Kolacja Soczewica po arabsku podana z pieczonym tofu w sosie kwaśnym
Wtorek
Śniadanie Chleb ryżowy z siemieniem lnianym podany z pastą z awokado 
II śniadanie Omlet z mąką jaglaną, ziołami i pomidorami podany z pieczywem ryżowym 
Obiad Kurczak w sosie z nerkowców z rodzynkami i świeżą kolendrą podany z warzywami duszonymi z ziemniakami po indyjsku
Podwieczorek Galaretka jagodowa z agarem i waniliowym sosem sojowym
Kolacja Naleśniki z mąki z ciecierzycy z pieczarkami i młodym szpinakiem
Środa
Śniadanie Owsianka z musem pomarańczowo-cynamonowym
II śniadanie Kanapki z chleba bezglutenowego posmarowane pastą z dojrzałego awokado, z cząstkami pomidora i ogórka
Obiad Gulasz wieprzowy z bakłażanem, papryką i zieloną fasolką podany z makaronem bezglutenowym i miksem sałat z balsamicznym dressingiem
Podwieczorek Koktajl z pomarańczy, marchewki, buraka i pietruszki
Kolacja Tarta ryżowo-migdałowa z nadzieniem porowym z pieczoną kolorową papryką
Czwartek
Śniadanie Pieczeń z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej  podana z dipem z pieczonych warzyw oraz pieczywem amarantusowym
II śniadanie Sałatka z zielonym groszkiem, cebulą, fasolą mung i serem żółtym bez laktozy
Obiad Orientalne limonkowe sataye z kurczaka podane z kokosowym ryżem tajskim i sałatką z kapusty pekińskiej i kiełków fasoli mung
Podwieczorek Mus owocowy z jabłek, bananów i jagód
Kolacja Warzywa smażone w cieście z mąki z ciecierzycy
Piątek
Śniadanie Sałatka z wędzoną makrelą z sałatą rzymską i pomidorkami koktajlowymi, kiełkami rzodkiewki podana z pieczywem ryżowym
II śniadanie Pudding chia z musem truskawkowym i płatkami migdałowymi
Obiad Pieczony pstrąg tęczowy w imbirowym sosie z chilli z surówką z awokado i rzodkiewki i kaszą jaglaną
Podwieczorek Jogurt kokosowy z borówkami amerykańskimi i orzechami nerkowca
Kolacja Sajgonki z makaronem sojowym, grzybami mun i warzywami z sosem chilli
Sobota
Śniadanie Tofucznica ze szczypiorkiem podana z plasterkami musztardowych ogórków. Bezglutenowe tartinki z pastą z białej fasoli.
II śniadanie Koktail bananowo-kakaowy z mlekiem migdałowym
Obiad Pad thai z kurczakiem podany z cząstkami limonki i świeżymi kiełkami fasoli mung 
Podwieczorek Ciastka z mąki jaglanej z gruszkami, daktylami i karobem
Kolacja Dorsz zapiekany z sosem z prawdziwków w kalarepce
Niedziela
Śniadanie Pasta jajeczna podana z wytrawnymi muffinkami z papryką i cukinią
II śniadanie Placki ryżowe z konfiturą malinową i filecikami z pomarańczy
Obiad Kotleciki z indyka z sosem pieczarkowym podane z plackami z cukinii i sałatką z porem i gruszką
Podwieczorek Szarlotka z mąki kukurydzianej
Kolacja Carpaccio z buraka z rukolą, fetą bez laktozy i orzechami włoskimi

  

Menu dieta bez glutenu i laktozy

Informujemy, iż aby przygotować wartościowe i urozmaicone posiłki nasi dietetycy i kucharze korzystają z produktów ze wszystkich grup spożywczych. Niektóre z nich mogą zawierać alergeny pokarmowe, takie jak: pszenica, mleko, jaja, ryby i owoce morza, soja, orzechy (w tym orzeszki ziemne), sezam, dwutlenek siarki i siarczyny, seler oraz gorczyca i gluten. Aby uzyskać bardziej szczegółowe informacje na temat stosowanych przez nas produktów, prosimy kontaktować się z naszymi dietetykami.

top
© Copyright 2011-2017 by LightDiet.pl
Polityka prywatności Regulamin zamówień Dieta pudełkowa Dieta do domu Catering Dietetyczny Warszawa
projektowanie stron www