Catering Dietetyczny - LightDiet.pl
phone number

Zostaw numer - oddzwonimy!

Wysyłając formularz akceptujesz Regulamin i Politykę prywatności

zamknij

Dieta wegetariańska 1200 kcal

Dieta wegetariańska wyklucza spożywanie jakichkolwiek posiłków pochodzenia mięsnego, występują w niej natomiast jaja oraz nabiał. Dietetycy twierdzą, że dobrze zbilansowana dieta wegetariańska ma bardzo korzystny wpływ na organizm. Stosowanie jej zmniejsza ryzykow wystąpienia wielu chorób cywilizacyjnych, w tym nadcisnienia tętniczego, cukrzycy oraz otyłości. Dzięki zastosowaniu diety wegetariańskiej możliwe staje się obniżenie zawartości cholesterolu całkowitego we krwi nawet o 30%. W diecie wegetariańskiej dąży się do jak najlepszego dobrania produktów spożywczych, aby uzyskać optymalny skład odżywczy. Jako źródło białka występują w niej: nabiał, jaja oraz rośliny strączkowe.

Nasza unikalna oferta, to dieta wegetariańska z dostawą do domu, lub pracy. Otrzymują Państwo gotowe, świeże i zdrowe 5 posiłków dzięki, którym mogą Państwo cieszyć się zdrowiem i atrakcyjną sylwetką!

Przykładowe menu - dieta wegetariańska

Poniedziałek
Śniadanie

Pasztet pomidorowy z cieciorki podany z bułeczką żytnią z ziarnami i cząstkami świeżego ogórka. Zapiekany ryż z gruszkami.

II śniadanie

Truskawkowy koktajl z granolą orzechową

Obiad

Pieczone plastry kalafiora w orzechowej panierce, kasza owsiana z sosem porowym i surówka z kapusty i marchwi

Podwieczorek Deser ananasowo-malinowy
Kolacja Marokański gulasz z fasolki szparagowej i cukinii podany z brązowym ryżem
Wtorek
Śniadanie

Szarlotkowa owsianka z dodatkiem świeżych owoców. Chlebek bananowy.

II śniadanie

Roladki z grillowanego bakłażana z pastą orzechową i ziarnami granata

Obiad

Dhal z soczewicy i młodego szpinaku podany z cytrynowym ryżem basmati i orientalną sałatką z kiełków fasoli

Podwieczorek

Aromatyczna estragonowa tarta z marchewki

Kolacja

Pieczone samosy z sosem miętowym

Środa
Śniadanie

Gryczane naleśniki podane z twarożkiem i musem jagodowym. Cząstki kolorowego melona.

II śniadanie

Koreczki z pomidora, mozzarelli i bazylii

Obiad

Kotleciki dyniowo-ziemniaczane z chilli i curry podane z młodą kapustą z koperkiem i tabbouleh z warzywami i natką pietruszki

Podwieczorek

Sernik z dodatkiem pomarańczy i imbiru na spodzie z otrębów

Kolacja

Sałatka z jajkiem, rzodkiewką, oliwkami, grzankami pełnoziarnistymi i dressingiem jogurtowym

Czwartek
Śniadanie

Omlet cukiniowy podany z sałatką z komosy ryżowej z pomidorem, ogórkiem kiszonym i pieczonym burakiem

II śniadanie

Mix sałat z grejpfrutem, orzechami i żurawiną

Obiad

Gulasz warzywny z pieczarkami, soją i pomidorami podany z brązowym ryżem i surówką z porem

Podwieczorek

Brokułowa sałatka z serem śródziemnomorskim, kiełkami rzodkiewki i dressingiem jogurtowym

Kolacja

Pełnoziarniste tartinki z pasztetem sojowym i cząstkami świeżych warzyw

Piątek
Śniadanie

Roladki z żółtego sera faszerowane pastą z suszonymi pomidorami podane z kremowym sosem z kolendry i awokado z pieczywem pełnoziarnistym

II śniadanie

Placki z serka wiejskiego z musem bananowym z zarodkami pszennymi

Obiad

Spaghetti z soczewicą i czerwoną papryką posypane orzechami włoskimi podane z surówką z buraczków

Podwieczorek

Kokosowa galaretka na agarze z owocami

Kolacja

Pieczone calzone faszerowane brokułami, kukurydzą i mozzarellą z dipem paprykowym

Sobota
Śniadanie

Jaglanka z cynamonowo-korzennymi, duszonymi jabłkami. Hummus z pieczoną dynią i grahamką.

II śniadanie

Mus cytrynowy. Ciasteczko owsiano-migdałowe.

Obiad

Kotleciki z kaszy gryczanej i pieczarek podane z ciecierzycą w pomidorach i pieczonymi w rozmarynie warzywami

Podwieczorek

Sałatka z południowych owoców oprószona prażonymi płatkami migdałowymi

Kolacja

Zupa - krem brokułowa z razowymi grzankami czosnkowymi

Niedziela
Śniadanie Ziołowa frittata podana z cząstkami papryki i pieczywem chrupkim
II śniadanie

Sałatka z serkiem wiejskim, papryką, pomidorem i szczypiorkiem

Obiad

Lasagne szpinakowa z serkiem feta i czerwoną cebulką podana z kolorową surówką

Podwieczorek

Tarta z rabarbarem i suszoną żurawiną

Kolacja

Gołąbki z kapustą, zieloną soczewicą i grzybami podany z sosem koperkowym podany na dzikim ryżu

   

Menu dieta wegetariańska 1200 kcal

Informujemy, iż aby przygotować wartościowe i urozmaicone posiłki nasi dietetycy i kucharze korzystają z produktów ze wszystkich grup spożywczych. Niektóre z nich mogą zawierać alergeny pokarmowe, takie jak: pszenica, mleko, jaja, ryby i owoce morza, soja, orzechy (w tym orzeszki ziemne), sezam, dwutlenek siarki i siarczyny, seler oraz gorczyca. Aby uzyskać bardziej szczegółowe informacje na temat stosowanych przez nas produktów, prosimy kontaktować się z naszymi dietetykami.

top
© Copyright 2011-2017 by LightDiet.pl
Polityka prywatności Regulamin zamówień Dieta pudełkowa Dieta do domu Catering Dietetyczny Warszawa
projektowanie stron www