Dieta 1000 kcal - jej głównym założeniem jest zmniejszenie dziennej dawki kalorii. Dzięki wysokiemu deficytowi energetycznemu na tej diecie chudnie się bardzo szybko. Na dietę 1000 kcal składa się dziennie 5 posiłków, z których śniadanie powinno mieć około 200 kcal, drugie śniadanie – około 150 kcal, obiad – 350 kcal, podwieczorek – 100 kcal, zaś ostatni posiłek w ciągu dnia - 200 kcal. Dostarcza ona organizmowi wszystkich niezbędnych witamin i mikroelementów. Głównym założeniem diety 1000 kcal jest radykalne ograniczenie kalorii i regularne spożywanie posiłków. Atutem tejże diety jest to, że dzięki jej zastosowaniu możliwe jest zrzucenie zbędnych kilogramów w krótkim czasie.
Nasza unikalna oferta - to dieta 1000 kcal z dostawą do domu, lub pracy. Otrzymują Państwo gotowe, świeże i zdrowe 5 posiłków dzięki, którym mogą Państwo skutecznie schudnąć.
Poniedziałek | |
---|---|
Śniadanie | Pasta z sera feta z dodatkiem sera twarogowego z czerwoną papryką i świeżym ogórkiem z bułeczką razową |
II śniadanie | Mus jogurtowy z owocami |
Obiad | Duszona pierś z kurczaka w sosie sezamowym z kaszą gryczana i wstążkami cukinii oraz pomidorkami koktajlowymi z cebulką |
Podwieczorek | Sałatka z owoców egzotycznych |
Kolacja | Tortellini z borowikami z kosteczkami sera podane na sałacie lodowej z cząstkami pomidora i żółtej papryki |
Wtorek | |
Śniadanie | Muesli na mleku z orzechami i suszonymi owocami |
II śniadanie | Różyczki z szynki faszerowane sałatką jarzynową z bułeczką razową |
Obiad | Potrawka z piersi kurczaka z duszoną dynią z pieczonymi ziemniaczkami i gotowaną zieloną fasolką szparagową oraz surówką z cykorii z cząstkami grejpfruta |
Podwieczorek | Cząstki suszonej gruszki z listkami mięty |
Kolacja | Plastry pieczonego schabu z sosem chrzanowym i cząstkami ogórka konserwowego oraz pieczywem chrupkim |
Środa | |
Śniadanie | Tatar z wędzonego łososia na rucoli z pomidorkami koktajlowymi, świeżym ogórkiem i pieczywem żytnim pełnoziarnistym |
II śniadanie | Kuleczki mozzarelli z winogronami i brzoskwiniami na sałacie lodowej |
Obiad | Spaghetti razowe z sosem bolońskim drobiowym z surówką z kapusty włoskiej |
Podwieczorek | Cząstki świeżych warzyw z dipem jogurtowo-szczypiorkowym |
Kolacja | Mieszanka sałat z kurczakiem w sosie musztardowym z avocado i grejpfrutem |
Czwartek | |
Śniadanie | Bułeczka sezamowa z roladkami z żółtego sera z pastą z pieczonej czerwonej papryki i pestkami słonecznika |
II śniadanie | Jogurt truskawkowo-porzeczkowy z płatkami z otrąb pszennych |
Obiad | Polędwiczki wieprzowe duszone z warzywami podane z kaszą jęczmienną i surówką z pora |
Podwieczorek | Mus morelowo - jabłkowy z chia podany na galaretce owocowej |
Kolacja | Panierowane pieczarki na roszponce z różyczkami z szynki drobiowej z pieczywem orkiszowym |
Piątek | |
Śniadanie | Łódeczki cykorii faszerowane twarożkiem ziołowym podane z cząstkami pomidora i pieczywem razowym pełnoziarnistym |
II śniadanie | Serek waniliowy z owocami leśnymi |
Obiad | Makaron krajanka graham z pesto kalafiorowym z cząstkami pomidora podany z paseczkami świeżej kalarepy i gruszki |
Podwieczorek | Ciasto z płatków owsianych z suszoną wiśnią |
Kolacja | Plasterki serka brie podane z trójkolorową papryką i selerem naciowym na sałacie lodowej z pieczywem chrupkim |
Sobota | |
Śniadanie | Roladki z szynki drobiowej z pastą miętową i świeżym ogórkiem oraz bułeczką orkiszową |
II śniadanie | Sałatka z komosy ryżowej z granatem, świeżymi warzywami i prażonymi pestkami dyni |
Obiad | Kurczak w sosie słodko-kwaśnym z ananasem podany z brązowym ryżem i surówką z kapusty pekińskiej |
Podwieczorek | Sałątka owocowa z płatkami migdałowymi i rodzynkami |
Kolacja | Barszczyk ukraiński z łazankami |
Niedziela | |
Śniadanie | Hummus z bazylią oprószony czarnym sezamem podany na kiełkach rzodkiewki z czerwoną papryką i waflem ryżowym |
II śniadanie | Kefir owocowy z otrębami granulowanymi żurawinowymi |
Obiad | Udziec z indyka z sosem serowo - szpinakowym, makaronem sojowym i marynowanymi buraczkami |
Podwieczorek | Mus bananowy z plasterkami cytryny |
Kolacja | Sałatka z wędzonej piersi kurczaka ze świeżymi warzywami podana na sałacie rzymskiej z dressingiem ziołowym |
Informujemy, iż aby przygotować wartościowe i urozmaicone posiłki nasi dietetycy i kucharze korzystają z produktów ze wszystkich grup spożywczych. Niektóre z nich mogą zawierać alergeny pokarmowe, takie jak: pszenica, mleko, jaja, ryby i owoce morza, soja, orzechy (w tym orzeszki ziemne), sezam, dwutlenek siarki i siarczyny, seler oraz gorczyca. Aby uzyskać bardziej szczegółowe informacje na temat stosowanych przez nas produktów, prosimy kontaktować się z naszymi dietetykami.