Catering Dietetyczny - LightDiet.pl
phone number

Zostaw numer - oddzwonimy!

Wysyłając formularz akceptujesz Regulamin i Politykę prywatności

zamknij

Dieta bez laktozy

Dostępne warianty: 1000, 1500 kcal

Dieta bez laktozy - adresowana jest do osób, które po zjedzeniu posiłków zawierających laktozę odczuwają dolegliwości głównie ze strony przewodu pokarmowego oraz występują możliwe problemy skórne. Jest to niskokaloryczna dieta dostarczająca 1000 kcal, której stosowanie ma na celu pomóc osobom z nietolerancją na laktozę szybko zredukować masę ciała, jednocześnie dostarczając organizmowi wszystkich niezbędnych składników do prawidłowego funkcjonowania.

Dieta bazuje na pełnowartościowych bezlaktozowych produktach spożywczych. Dostarcza odpowiednią ilość białka, zarówno ze źródeł zwierzęcych jak i roślinnych, węglowodanów złożonych, witamin oraz mikro- i markoskładników. Odpowiednie zbilansowanie jadłospisu wspomaga zachowanie właściwiej kondycji zdrowotnej przy towarzyszącej nietolerancji na cukier zawarty w mleku.

Przykładowe menu - dieta bez laktozy 1000 kcal

Poniedziałek
Śniadanie Owsianka na mleku migdałowym z suszonymi figami i musem wiśniowym
II śniadanie Placki z czerwonej soczewicy z sosem warzywnym
Obiad Polędwiczki wieprzowe w sosie czosnkowo-musztardowym podane z surówką z czerwonej kapusty z prażonymi pestkami słonecznika oraz z ryżem basmati z warzywami
Podwieczorek Orientalna sałatka owocowa z ananasem, mango oraz liczi
Kolacja Makaron pełnoziarnisty z młodym szpinakiem, pomidorami suszonymi, szparagami oraz tuńczykiem skropiony oliwą z oliwek
Wtorek
Śniadanie Omlet ze szczypiorkiem, pieczarkami oraz czerwoną papryką chilli podany z kromką pieczywa razowego z bazyliową pastą ciecierzycy
II śniadanie Sałatka z burakami, gruszką i orzechami włoskimi
Obiad Duszone pulpety wołowe z warzywami podawane z kaszą gryczaną z pieczarkami oraz gotowaną żółtą fasolką szparagową
Podwieczorek Koktajl truskawkowo-gruszkowy z nutą mięty na bazie mleka migdałowego
Kolacja Naleśniki na bazie mąki z tapioki podane z bananami i sosem z gorzkiej czekolady
Środa
Śniadanie Chlebek z winogronami i figami z kremem o smaku kiwi ze śmietaną sojową i granatem
II śniadanie Sałatka z kukurydzy, tuńczyka, ryżu i ogórka kiszowego
Obiad Zapiekane roladki z kurczaka ze świeżym szpinakiem i suszonymi pomidorami doprawione bazyliowym pesto podane z kaszą jęczmienną i surówką z kapusty kiszonej i jabłka
Podwieczorek Domowa galaretka truskawkowo-cytrynowa
Kolacja Curry z kalafiorem i dynią z mleczkiem kokosowym podane z ryżem basmati
Czwartek
Śniadanie Sałatka z roszponką, cząstkami gotowanego jajka, buraczkami i dressingiem musztardowym podana z pieczywem razowym
II śniadanie Pieczona gruszka podana z sosem waniliowym
Obiad Gulasz z indyka podany ze szpinakiem z pieczarkami podany z makaronem razowym
Podwieczorek Koreczki winogronowo-melonowo-ananasowe
Kolacja Zapiekanka z warzyw korzeniowych z indyjskimi przyprawami
Piątek
Śniadanie Ryż gotowany na mleku kokosowym z dodatkiem przypraw korzennych podany z musem jabłkowym
II śniadanie Kanapka z marynowaną w ziołach piersią z indyka, pesto paprykowym, sałatą rzymską i pomidorkami koktajlowymi
Obiad Lasagne z warzywami w curry i mleczku kokosowym podana z orientalną sałatką z kiełków i marchwi
Podwieczorek Mus z nektarynek, pomarańczy i banana
Kolacja Klopsiki z ciecierzycy z tahini, marchewką i panierką z sezamu podane ze spaghetti z cukinii
Sobota
Śniadanie Owsianka na mleku roślinnym z chia, daktylami, wiórkami kokosowymi i kardamonem
II śniadanie Kalarepka faszerowana sałatką orzechową
Obiad Pieczona pierś z kurczaka podana ze smażonym bulgurem z cebulą, oliwkami i pomidorami podana z sałatką z rukoli
Podwieczorek Lekkie ciasto ze śliwkami
Kolacja Sałatka z kolorowej komosy ryżowej z jarmużem, pomidorkami koktajlowymi, ciecierzycą i awokado
Niedziela
Śniadanie Różyczki ze schabu pieczonego w ziołach podane z cząstkami ogórka małosolnego oraz pieczywem pełnoziarnistym 
II śniadanie Słupki świeżych warzyw z guacamole
Obiad Pieczeń cielęca z pomarańczami w sosie własny podana z puree ziemniaczanym z topinamburem oraz sałatką z kapusty pekińskiej
Podwieczorek Orzechowo-owsiane muffinki z bananem
Kolacja Ryba po grecku podana z grahamką

  

Menu dieta bez lakozy

Informujemy, iż aby przygotować wartościowe i urozmaicone posiłki nasi dietetycy i kucharze korzystają z produktów ze wszystkich grup spożywczych. Niektóre z nich mogą zawierać alergeny pokarmowe, takie jak: pszenica, mleko, jaja, ryby i owoce morza, soja, orzechy (w tym orzeszki ziemne), sezam, dwutlenek siarki i siarczyny, seler oraz gorczyca i gluten. Aby uzyskać bardziej szczegółowe informacje na temat stosowanych przez nas produktów, prosimy kontaktować się z naszymi dietetykami.

top
© Copyright 2011-2017 by LightDiet.pl
Polityka prywatności Regulamin zamówień Dieta pudełkowa Dieta do domu Catering Dietetyczny Warszawa
projektowanie stron www