Dieta wegetariańska z rybami
Dieta wegetariańska wzbogacona o ryby dedykowana jest osobom, które wyeliminowały z jadłospisu mięso, nie rezygnując ze spożywania ryb. Posiłki w tej diecie pudełkowej to lekkie połączenie warzyw z rybami słodko- i słonowodnymi. Dzięki temu w prosty sposób możemy dostarczyć pełnowartościowego białka oraz niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-3. Jeśli więc jesteś na diecie pescowegetariańskiej, skorzystaj z naszej propozycji zbilansowanych posiłków wegetariańskich z dodatkiem ryb.
Dieta wegetariańska z rybami występuje w sześciu wariantach: 1000, 1200, 1500, 1800, 2000, 2200 kcal. Wszystkie zestawy składają się z pięciu posiłków na cały dzień. Dania dostarczamy w godzinach wczesnoporannych, abyś tuż po obudzeniu mógł cieszyć się zdrowym i smacznym śniadaniem. Nad układaniem menu czuwają doświadczeni dietetycy, a dania przygotowywane są przez profesjonalnych kucharzy. Poniżej znajduje się przykładowe menu naszej diety wegetariańskiej z rybami.
Zamów swój catering dietetyczny już teraz!
Przykładowe menu
Poniedziałek |
---|
Śniadanie |
Jajka faszerowane pastą z halibuta i awokado podane z pumperniklem i cząstkami rzodkiewki |
Drugie śniadanie |
Muffinki bananowo-kakaowe |
Obiad |
Zapiekanka makaronowa z boczniakami i serem kozim podana z sałatą rzymską z pestkami dyni i dressingiem miodowym |
Podwieczorek |
Zupa laksa z dorszem |
Kolacja |
Naleśnik ze szpinakiem, serkiem twarogowym i pestkami dyni z sosem z suszonych pomidorów |
Wtorek |
---|
Śniadanie |
Frittata z ziemniakami i papryką podana z rukolą i oliwkami |
Drugie śniadanie |
Tofurnik z borówkami |
Obiad |
Spaghetti z tuńczykiem, kaparami i sosem pomidorowym |
Podwieczorek |
Zupa krem z kalafiora z grzankami curry |
Kolacja |
Sałatka marokańska |
Środa |
---|
Śniadanie |
Pasztet z kaszy jaglanej z żurawiną podany z cząstkami papryki i pieczywem razowym |
Drugie śniadanie |
Malinowe placuszki z mąki migdałowej |
Obiad |
Warzywna tarta na pełnoziarnistym spodzie oraz sałatka z pomidora i pestek granatu z musztardowym dressingiem |
Podwieczorek |
Chłodnik z botwinki z jajkiem, ogórkiem i koperkiem |
Kolacja |
Curry z tofu i batatem podane z makaronem sojowym |
Czwartek |
---|
Śniadanie |
Kokosowa owsianka z sosem truskawkowym |
Drugie śniadanie |
Wegetariańskie sushi z serkiem, sałatą, rzepą, tykwą i szczypiorkiem |
Obiad |
Pieczony łosoś z cytryną podany z ryżem jaśminowym i sałatką z roszponki i mango |
Podwieczorek |
Placuszki otrębowe z konfiturą z suszonej moreli |
Kolacja |
Sałatka z liśćmi młodego szpinaku, pieczoną dynią, serkiem śródziemnomorskim oraz dressingiem miodowym |
Piątek |
---|
Śniadanie |
Omlet z brokułami i wędzonym żółtym serem podany z cząstkami pomidora i owsianą bułeczką |
Drugie śniadanie |
Sałatka z quinoa z malinami, brzoskwinią i jagodami goji |
Obiad |
Risotto z borowikami i parmezanem podane z szaszłykami z pomidorków koktajlowych z listkami bazylii |
Podwieczorek |
Pieczone jabłko z sosem waniliowo-cynamonowym |
Kolacja |
Tarta na pełnoziarnistym spodzie z burakami, serem lazur oraz rukolą z dressingiem balsamicznym |
Sobota |
---|
Śniadanie |
Pasta z wędzonej makreli podana z pieczywem pełnoziarnistym z pestkami dyni oraz z sałatką z fasolki szparagowej i sezamu |
Drugie śniadanie |
Chipsy z jarmużu i buraka z dipem z awokado i limonki |
Obiad |
Pstrąg w bazyliowym pesto z pieczonym topinamburem oraz surówką z białej rzodkwi |
Podwieczorek |
Jogurt naturalny z granolą, jabłkiem, miodem i orzechami włoskimi |
Kolacja |
Zielony naleśnik z ricottą i kurkami podany z cząstkami papryki |
Niedziela |
---|
Śniadanie |
Kasza jaglana z syropem z agawy i jeżynami |
Drugie śniadanie |
Sycylijska caponata z bakłażana |
Obiad |
Tofu w zielonym curry z ryżem basmati i orientalną surówką z kapusty |
Podwieczorek |
Kokosowy deser z tapioki z musem jagodowym |
Kolacja |
Enchilada z warzywami, fasolką adzuki i mozzarellą |


