Dieta bez glutenu i laktozy

Gluten i laktoza to dwa elementy, które często chcemy wyeliminować ze swojej diety – czy to ze względu na preferencje, czy też z przyczyn zdrowotnych. Ograniczenie glutenu oraz laktozy świetnie sprawdzi się w diecie osób, cierpiących na nietolerancję tych składników. Program żywieniowy, oparty o produkty bezglutenowe i bezlaktozowe może również wspierać profilaktykę i leczenie chorób autoimmunologicznych, takich jak niedoczynność tarczycy. Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Klientów, wprowadziliśmy dietę bez glutenu i laktozy w pięciu wariantach kalorycznych od 1000 do 2000 kcal. Jadłospisy skomponowane są w taki sposób, by nie brakowało w nich niezbędnych składników odżywczych. Dieta opiera się na chudym mięsie, warzywach i owocach, bezglutenowych produktach węglowodanowychoraz nabiale bez laktozy bądź roślinnych zamiennikach produktów nabiałowych. W diecie występują białka mleka krowiego.

 

Zestaw w diecie bez glutenu i laktozy to pięć starannie zbilansowanych i przygotowanych przez profesjonalistów posiłków. Dajemy Ci możliwość korzystania z porad dietetyka, dokonywania zmian adresu dostaw i rodzaju diety przez cały czas trwania zamówienia. Zamów dietę bez glutenu i laktozy lub zadzwoń do nas, by uzyskać pomoc dietetyczną. Zapraszamy!

Przykładowe menu

Poniedziałek
Śniadanie
Marchewkowa owsianka z pieca oraz liście cykorii z tatarem z wędzonego łososia
Drugie śniadanie
Ciasto ze szpinakiem podane ze świeżymi truskawkami
Obiad
Indyk pieczony w rozmarynie podany z buraczkami i ryżem z pieczarkami
Podwieczorek
Jogurt kokosowy z borówkami amerykańskimi i migdałami
Kolacja
Sałatka z roszponką, pomarańczą, granatem i serkiem greckim bez laktozy z orzechami ziemnymi oraz dressingiem miodowym
Wtorek
Śniadanie
Pieczeń z czerwonej soczewicy i kaszy jaglanej podana z dipem z pieczonych warzyw oraz pieczywem amarantusowym
Drugie śniadanie
Koktajl buraczano-malinowy
Obiad
Risotto z porem i brokułami podane z surówką z papryki
Podwieczorek
Sałatka wakame
Kolacja
Zapiekanka z cukinii i bakłażana z orzechami włoskimi oraz twarożkiem bez laktozy
Środa
Śniadanie
Cynamonowa kasza kukurydziana podana z pieczoną gruszką i suszoną żurawiną
Drugie śniadanie
Sałatka z zielonym groszkiem, cebulą, fasolą mung i serem żółtym bez laktozy
Obiad
Gulasz drobiowy z surówką z kapusty pekińskiej z makaronem sojowym
Podwieczorek
Ramen z makaronem ryżowym, kapusta pak-choi i jajkiem
Kolacja
Pad thai z dynią
Czwartek
Śniadanie
Tofucznica z cebulką podana z plasterkami musztardowych ogórków. Bezglutenowe tartinki z pastą z białej fasoli
Drugie śniadanie
Placki ryżowe z konfiturą malinową i kawałkami pomarańczy
Obiad
Kurczak w sosie z nerkowców z rodzynkami i świeżą kolendrą podany z duszonymi warzywami oraz ziemniakami po indyjsku
Podwieczorek
Karobowe ciasteczka z ziarnami słonecznika
Kolacja
Sałatka z batatem, komosą ryżową i zieloną papryką
Piątek
Śniadanie
Omlet z pomidorkami cherry i fasolką szparagową oraz muffinki migdałowe ze skórką z pomarańczy
Drugie śniadanie
Gryczana bułeczka z masłem z orzechów nerkowca podana z konfiturą owocową
Obiad
Pulpeciki rybne w sosie koperkowym podane z makaronem z fasoli i sałatką z karczocha
Podwieczorek
Mango lassi z jogurtem bez laktozy oraz miętą
Kolacja
Kotlet jajeczny z sałatą masłową z dressingiem jogurtowym ze szczypiorkiem i rzodkiewką
Sobota
Śniadanie
Racuszki owsiane ze śliwkami i sałatką z melonem i pestkami granatu
Drugie śniadanie
Spring rollsy z warzywami i tykwą oraz sosem wasabi
Obiad
Orientalne limonkowe sataye z kurczaka podane z kokosowym ryżem tajskim i sałatką z kapusty pekińskiej i kiełków fasoli mung
Podwieczorek
Kawowe trufle z orzechów i suszonych moreli
Kolacja
Bezglutenowy makaron penne chili con carne
Niedziela
Śniadanie
Sałatka z wędzonym łososiem oraz kokosowa gryczanka z ananasem
Drugie śniadanie
Tofurnik z nasionami chia z papają
Obiad
Pieczony pstrąg tęczowy w imbirowym sosie z chilli podany z surówką z awokado i rzodkiewki oraz kaszą jaglaną
Podwieczorek
Roladki z bakłażana z pastą z soczewicy
Kolacja
Ryż z curry z kurczakiem i warzywami
podwieczorek catering dietetyczny catering dietetyczny kanapka cukinia light diet
Informujemy, iż aby przygotować wartościowe i urozmaicone posiłki nasi dietetycy i kucharze korzystają z produktów z wielu grup spożywczych. Niektóre z nich mogą zawierać alergeny pokarmowe. Aby uzyskać szczegółowe informacje na temat stosowanych przez nas produktów, prosimy kontaktować się z naszymi dietetykami.

Dieta z dostawą już
od 47,9 zł / dzień

lub zadzwoń 22 250 22 50
bakłażan light diet
Zostaw swój numer!
Zadzwonimy!
Wysyłając formularz akceptujesz
Regulamin i Politykę prywatności
×