Dieta antycellulitowa

Dieta antycellulitowa to jadłospis ułożony z myślą o osobach, które chcą pozbyć się cellulitu. W menu występują między innymi chude mięso i nabiał, produkty zbożowe bogate w błonnik pokarmowy, świeże warzywa i owoce. Ograniczona została podaż soli, a tłuste i ostre potrawy zostały wyeliminowane, ponieważ sprzyjają gromadzeniu wody w organizmie. Podczas stosowania diety antycellulitowej radzimy pić wodę niegazowaną oraz zieloną herbatę. Woda wypłukuje z organizmu szkodliwe toksyny, zaś zielona herbata przyspiesza przemianę materii. Ponadto dieta antycellulitowa zawiera składniki działające moczopędnie, co skutecznie przeciwdziała powstawaniu pomarańczowej skórki. Co ciekawe, dieta ta to nie tylko doskonały sposób na wygładzone i jędrne ciało, ale także na pozbycie się obrzęków, dzięki wysokiej zawartości potasu w spożywanych posiłkach. Należy jednak pamiętać, że na rezultaty diety antycellulitowej trzeba poczekać. Kobiety, które chcą pozbyć się cellulitu muszą uzbroić się w cierpliwość.

 

Nasza unikalna oferta to pudełkowa dieta antycellulitowa z dostawą do domu lub pracy. Otrzymasz gotowe, świeże i zdrowe posiłki, dzięki którym możesz cieszyć się zdrowiem i atrakcyjną sylwetką!

Przykładowe menu

Poniedziałek
Śniadanie
Różyczki z wędzonego łososia z sosem ziołowym i szczypiorkiem podane z sałatą rzymską i pieczywem żytnim pełnoziarnistym
Drugie śniadanie
Pasztecik serowy z sezamem podany z sałatką z ogórka ze szczypiorkiem
Obiad
Pieczeń drobiowa z pomarańczą, podana z puree z kalafiora i surówką z kapusty włoskiej z dodatkiem oleju lnianego
Podwieczorek
Koktajl bananowy na bazie jogurtu naturalnego
Kolacja
Sałatka z rukolą, mandarynką, serkiem lazur z dressingiem z orzechów ziemnych
Wtorek
Śniadanie
Omlet cesarski z malinami i wiórkami gorzkiej czekolady
Drugie śniadanie
Łódeczki z cykorii podane z sałatką z wędzonego kurczaka z ananasem
Obiad
Sola zapiekana z pomidorkami cherry i żółtym serem podana z kaszą jaglaną i surówką z marchwi
Podwieczorek
Ciasteczka z otrąb pszennych z bakaliami
Kolacja
Tagine z bakłażana z ryżem brązowym
Środa
Śniadanie
Muffiny jajeczne z brokułami, szynką drobiową i serkiem greckim podane z sałatką z ogórka z koperkiem
Drugie śniadanie
Deser z tapioki z powidłami śliwkowymi
Obiad
Indyk z sosem z botwinki podany z kaszą kuskus oraz sałatką z kapusty pekińskiej, jabłka i kopru włoskiego
Podwieczorek
Sałatka z kiwi z malinami i płatkami migdałów
Kolacja
Spaghetti z cukinii z sosem pomidorowym i mozzarellą
Czwartek
Śniadanie
Jaglanka z figami, sezamem i miodem
Drugie śniadanie
Dyniowy hummus z selerem naciowym
Obiad
Roladki z kurczaka faszerowane pesto z jarmużu i orzechów włoskich podane z frytkami z pasternaku z sałatką z kapusty czerwonej z grejpfrutem
Podwieczorek
Sałatka z wędzonym łososiem i truskawkami z dressingiem limonkowym
Kolacja
Szparagi zapiekane z serem brie oraz orzechami włoskimi
Piątek
Śniadanie
Sałatka z jajkiem, karczochem i pełnoziarnistymi grzankami z sosem jogurtowo-miodowym
Drugie śniadanie
Koktajl gruszkowy z młodym jęczmieniem
Obiad
Okoń w sosie cytrynowym podany z zieloną fasolką szparagową oraz surówką z kapusty włoskiej z pestkami dyni
Podwieczorek
Pęczak z warzywami po meksykańsku
Kolacja
Sałatka z roszponki, buraka i mango z dressingiem ziołowym
Sobota
Śniadanie
Jogurtowe placuszki z prażonymi jabłkami z sosem waniliowym
Drugie śniadanie
Tatar z suszonych pomidorów podany z rukolą i pieczywem razowym
Obiad
Kotlety z kalafiora z sosem serowym, młodymi ziemniaczkami z koperkiem i mizerią z czerwoną cebulą z sosem jogurtowo-miętowym
Podwieczorek
Zielone smoothie z jarmużem i bazylią
Kolacja
Pieczony filet z indyka z warzywami i sosem musztardowym
Niedziela
Śniadanie
Pasztet z ciecierzycy i pieczarek podany z sałatką z rukoli, orzechów włoskich i sera camembert z miodowym dressingiem z oleju z pestek winogron
Drugie śniadanie
Dutch baby z porzeczkami i listkiem mięty
Obiad
Wołowina po burgundzku z kaszą gryczaną oraz sałatą masłową z rzodkiewką i dressingiem cytrynowo-szczypiorkowym
Podwieczorek
Sernik z marakują
Kolacja
Kasza bulgur z warzywami i szpinakiem
podwieczorek catering dietetyczny catering dietetyczny kanapka cukinia light diet
Informujemy, iż aby przygotować wartościowe i urozmaicone posiłki nasi dietetycy i kucharze korzystają z produktów z wielu grup spożywczych. Niektóre z nich mogą zawierać alergeny pokarmowe. Aby uzyskać szczegółowe informacje na temat stosowanych przez nas produktów, prosimy kontaktować się z naszymi dietetykami.

Dieta z dostawą już
od 47,9 zł / dzień

lub zadzwoń 22 250 22 50
bakłażan light diet
Zostaw swój numer!
Zadzwonimy!
Wysyłając formularz akceptujesz
Regulamin i Politykę prywatności
×